0 0

Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina GL design je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja ga podjetje GL design, Gabriela Lebič s. p., Pohorska 6, 3000 Celje (v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je oseba, ki uporablja informacijski sistem, torej kupec v Spletni trgovini GL design.

Podatki ponudnika

GL design, Gabriela Lebič s.p.

Pohorska ulica 6

3000 Celje

Slovenia

E-pošta: info@gldesign-dog.com

Telefon: +386 31 518 366 

ID za DDV:            43143105

IBAN:    SI56 6100 0002 6663 125 odprt pri Delavska hranilnica d. d.

SWIFT: HDELSI22

Vsebina in namen Splošnih pogojev poslovanja

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine GL design, pravice kupca, pogoje nakupa in prodaje izdelkov ter poslovne odnose med ponudnikom in kupcem. 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine GL design so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

Sklepanje pogodbe

Splošni pogoji poslovanja se skupaj z opravljenim naročilom smatrajo kot kupoprodajna pogodba, sklenjena  med  ponudnikom  in kupcem. Zato se sklepa, da so kupcu pred uporabo in naročanjem ti splošni pogoji poslovanja znani in se z njimi v celoti strinja. Kupec  s potrditvijo naročila potrjuje, da je seznanjen s Splošnimi pogoji poslovanja.

Ob registraciji kupec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo kupca nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupec  je dolžan  zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom  nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Postopek naročila

Naročanje poteka preko interneta 24 (štiriindvajset) ur na dan, vse dni v letu. Kupec izbira in naroča artikle, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

V postopku nakupa so kupcu na voljo naslednji tehnični koraki:

 • prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova ali uporabniškega gesla, v primeru da si je kupec predhodno že oblikoval uporabniški račun;
 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine posameznega izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini;
 • izbor načina dostave izdelka;
 • izbor načina plačila;
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se le-ti obračunajo ter
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Pred oddajo naročila je kupcu  preko grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da takoj, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico,
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno spremenjene količine,
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti iz nakupovalne košarice.

Pred potrditvijo naročila je kupcu  preko grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da takoj, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka,
 • spreminja izbrani način plačila ter
 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila. 

Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila prejme kupec od ponudnika po elektronski pošti obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica kupec po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Kupcu so v njegovem profilu na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med ponudnikom in kupcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Naročilo odpremljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V elektronskem sporočilu ponudnik obvesti kupca tudi o politiki vračila izdelkov ter ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

Arhiviranje pogodbe

Pogodbo se sklepa v slovenskem ali angleškem jeziku. Vse sklenjene pogodbe (račune) med ponudnikom in kupcem se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu ponudnika, Pohorska 6, 3000 Celje. Kupec lahko kadarkoli pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti info@gldesign-dogs.com.

Cene

Vse cene izdelkov so navedene v EUR. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). 

Cene navedene v spletni trgovini GL design ne vključujejo stroškov dostave.

Cene se lahko spremenijo brez  predhodnega obvestila. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

Plačila

Vsa plačila se vršijo v EUR. Ponudnik omogoča plačila:

 • z gotovino ali plačilno kartico kurirju »Po povzetju« (velja samo za Slovenijo),
 • z nakazilom na TRR  račun ponudnika »Predplačilo«,
 • preko sistema PayPal s plačilno oz. kreditno kartico (za registrirane uporabnike),
 • možnost plačila s plačilno oz. kreditno kartico preko sistema PayPal (za reregistrirane uporabnike PayPala),
 • s kreditno ali debetno kartico Visa, MasteCard, Maestro, American Express, Discover.

Dostava

Pregled stroškov dostave je  kupcu na voljo v spletni trgovini GL design pod rubriko »Plačila in dostava«. Vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem izdelkov, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, je dolžan poravnati kupec. V primeru kupčevega preklica naročila ali vračila izdelkov ti stroški ne bodo povrnjeni s strani ponudnika.

Vsa naročila paketno dostavljajo pogodbeni partnerji ponudnika Pošta Slovenije, GLS in DHL.

Naročila, ki jih bo ponudnik prejel v petek  po 19. uri, soboto, nedeljo ali ob praznikih, bodo obravnavana kot naročila prejeta v prvem delovnem dnevu. Rok dostave prične teči z dnem, ko ponudnik posreduje e-obvestilo kupcu, da je naročilo odpremljeno.

GLS (Slovenija, EU in druge Evropske države)

Pred dostavo kurir GLS kupca obvesti na telefonsko številko, ki jo je kupec navedel ob oddaji naročila (velja samo za Slovenijo).

Če na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oziroma plačilo blaga,  kurir GLS pusti pisno obvestilo s kontaktno številko.

Kupec se mora najkasneje v roku štirih dni s podjetjem GLS dogovoriti o novem datumu dostave. Če kupec tega ne stori, kurir GLS ponovno poizkusi vročiti paket naslednji, peti dan od prvega poizkusa vročanja. V kolikor je tudi drugi poizkus neuspešen, se pošiljka vrne ponudniku, kupec pa je dolžan kriti vse neposredne stroške pošiljanja predmeta nakupa.

GLS Slovenija (velja samo za Slovenijo)  lahko ob neuspelem vročanju (ali pa preden pride do prvega vročanja, če dobi tako navodilo s strani pošiljatelja ali kupca) paket preda v Paketno trgovino  ali v Paketomat. Za tovrsten način dostave se mora kupec ali pošiljatelj strinjati, razen, če ni dogovorjeno drugače. V primeru predanega paketa v Paketno trgovino GLS kurir kupcu  pusti obvestilo z informacijami, o točni lokaciji prevzema paketa. Paketne trgovinske enote so kupcu dostopne na spletni povezavi dostavljalca GLS: https://gls-group.eu/SI/sl/gls-iskanje-parcelshop. V primeru da kupca ni na naslovu ter na navedenem telefonu ni dosegljiv,  naslov dostave pa se nahaja v radiju 2 km od Paketomata, lahko kurir brez privolitve paket pusti v le-tem.

Rok dostave je običajno naslednji delovni dan, izjemoma lahko tudi kasneje.

DHL (EU in druge države sveta)

Če na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem, kurir DHL pustil pisno obvestilo. Kupec se mora s podjetjem DHL dogovoriti o novem datumu dostave. V kolikor se kupec ne odzove, kurir DHL ponovno poizkusi vročiti paket v naslednjem dostavnem ciklusu. Tretji poizkus dostave je plačljiv 5 EUR. V kolikor paketa ni možno izročiti, je kupec dolžan kriti vse neposredne stroške pošiljanja predmeta nakupa.

Kupec je v primeru zamude dostave dolžan obvestiti ponudnika najkasneje v 3 (treh) dneh od predvidenega datuma dostave in sicer na kontaktni elektronski naslov info@gldesign-dogs.com. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalcev GLS in DHL.

Cenik dostave lahko ponudnik kadarkoli spremeni. Ponudnik lahko izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izvedeno učinkoviteje.

Dobavni rok

Vsi izdelki GL design so ročno izdelani in večinoma narejeni po naročilu, zato je rok dobave lahko tudi do trideset dni od potrditve naročila. Ponudnik zagotavlja, da bo vedno poskušal dostaviti izdelke v roku oziroma prej, v kolikor bo to mogoče (navadno v roku štirinajst dni).

Dobavni rok prične teči z dnem, ko ponudnik prejme na TRR celoten znesek, naveden na izdanem računu ali predračunu, razen v primeru plačila po povzetju.

Za izdelke, ki niso na zalogi ali jih ni mogoče dostaviti v roku tridesetih dni, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali po telefonu o predvidenem dobavnem roku.

Dostavljeni izdelki ostajajo v lasti ponudnika do prejema polnega plačila zneska naročenih izdelkov in vseh dodatnih stroškov, ki so nastali pri sklenjeni pogodbi (oddanem naročilu).

Preklic naročila

Kupec ima možnost, da v roku 1 ure od oddanega naročila prekliče naročilo, in sicer tako, da pošlje elektronsko sporočilo s pripisom PREKLIC NAROČILA na elektronski naslov info@gldesign-dogs.com in navede številko naročila, ki ga preklicuje.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Za odstop od pogodbe veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila. Za odstop od pogodbe  se uporablja 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa: “Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. ”

Kupec  ima pravico, da v štirinajstih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov sporoči ponudniku (z vračilom izdelkov po pošti s priporočeno pošiljko), da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija originalnega računa.

Kupec je dolžan kriti vse neposredne stroške pošiljanja predmeta nakupa.

Ponudnik vrne celotno kupnino izdelkov (brez stroškov pošiljanja) najkasneje v roku tridesetih dni na TRR račun kupca. Na željo kupca lahko šteje ponudnik kupnino (brez stroškov pošiljanja) kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Nakup brez rizika

Ponudnik jamči kupcu nakup brez rizika. Kupec lahko vse izdelke, jih je kupil v spletni trgovini, zamenja za večjo ali manjšo številko velikosti, v roku 14 dni od prejema naročila.

O menjavi izdelka mora obvestiti ponudnika na elektronski naslov info@gldesign-dogs.com, izdelke pa vrniti v roku štirinajstih dni od prevzema naročila. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani  embalaži. Priložena mora biti kopija originalnega računa.

Kupec je dolžan kriti vse neposredne stroške pošiljanja izdelka (od kupca k ponudniku in nato še od ponudnika nazaj h kupcu).

Izdelki narejeni po merah (Oblačila za vse pasme)

V kolikor je kupec napačno ali z odstopanjem izmeril psa, jamčimo, da bomo na naše stroške izvedli vse popravke in korekcije tako, da bo izdelek ustrezen in primeren za uporabo.

O popravkih in spremembah izdelka mora kpec obvestiti ponudnika na elektronski naslov info@gldesign-dogs.com, izdelke pa vrniti v roku štirinajstih dni od prevzema naročila.

Kupec je dolžan kriti vse neposredne stroške pošiljanja izdelka (od kupca k ponudniku in nato še od ponudnika nazaj h kupcu).

Reklamacija naročila in poškodovanih pošiljk

Kupec lahko izdelke reklamira, če je prejel napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali če izdelki kako drugače odstopajo od naročila.

O reklamaciji mora obvestiti ponudnika na elektronski  naslov info@gldesign-dogs.com ali po pošti na ponudnikov naslov GL design, Gabriela Lebič s.p., Pohorska 6,3000 Celje-  SI, izdelke pa vrniti v roku štirinajstih dni od prevzema naročila.

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija originalnega računa.

Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani ponudnika temveč bodo vrnjene kupcu na njegov strošek.

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, je kupec dolžan sprožiti postopek reklamacije v roku treh dni od datuma prejema. Kupec mora posredovati poleg pisne reklamacije in izpolnjenega obrazca za reklamacije tudi fotografije poškodovane pošiljke na info@gldesign-dogs.com.

Ponudnik bo skupaj s pogodbenimi dostavljalci skušal rešiti reklamacijo v najkrajšem možnem času.

Garancija

Vsi GL design izdelki so ročno izdelani v skladu z najvišjimi standardi kakovosti in v skladu s podobo imena blagovne znamke, kar potrjuje (priložen) certifikat o pristnosti, ki je priložen vsakemu izdelku.

Vsi izdelki iz plemenitih kovin v Spletni trgovini GL design so žigosani z žigom listine plemenite kovine v skladu z zakonom o meroslovju in žigosnim uradom Slovenije, žigom zlatarske hiše (AR) ter žigom blagovne znamke GL design (GL). Ob nakupu kateregakoli izdelka iz plemenitih kovin v Spletni trgovini GL design, prejme kupec tudi garancijsko izjavo.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali certifikatu, ki je priložen izdelku. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ali certifikatu ter ob predložitvi potrjene garancijske izjave s kopijo originalnega računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih oziroma garancijski izjavi.

Garancija ne velja:

 • če izdelku ni priložena kopija originalnega računa,
 • če je napaka na izdelku posledica neprimerne rabe, mehanskih poškodb ali nestrokovnih posegov,
 • za nepravilno zapakirane izdelke ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu.

V primeru neveljavne garancije je kupec dolžan nositi vse stroške pošiljanja.

Rok odprave napake izdelka v garanciji je petinštirideset dni od dneva prejema izdelka v popravilo. V kolikor popravilo ne bo možno, bomo izdelek zamenjali za enakega ali njemu podobnega.

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v kartonski embalaži, v kateri se izdelek ne more poškodovati oziroma kakorkoli izgubiti svojih lastnosti. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene kupcu na njegov strošek.

Škoda

Vsi izdelki GL design so izdelani z namenom varne in primerne uporabe. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ob morebitnih poškodbah, ki bi se lahko zgodile živali, v kolikor bi kupec izdelek napačno uporabljal oziroma v kolikor bi puščal psa nenadzorovanega.

Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oziroma malomarne uporabe izdelkov.

Ažurnost podatkov

Ponudnik se obvezuje, da bo po svojih najboljših močeh skrbel za pravilnost, ažurnost in popolnost objavljenih podatkov o ponudbi, izdelkih in cenah v spletni trgovini GL design, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti,  ažurnosti in popolnosti.

Ponudnik strmi k največji možni stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov, kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja, vnos, prenos ali kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana v spletni trgovini GL design.

Če kupec ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko ponudniku to sporoči na elektronski naslov info@gldesign-dogs.com. Ponudnik se bo trudil tudi za najboljše možno delovanje spletne trgovine Gl desing, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti in garancije za nemoteno uporabo.

Vsi podatki, slikovni materiali ter druge informacije in gradiva v spletni trgovini GL design so le informativne narave.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebino s spletne trgovine GL design na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog in brez kakršnegakoli predhodnega opozorila oziroma obvestila in pri tem ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

Zaupnost in varstvo osebnih podatkov

Podatke, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Ponudnik se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov kupcev. Podjetje je v skladu z ZVPot zavezano k varovanju osebnih podatkov vseh kupcev. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in računov ter ostalo potrebno komunikacijo). Ponudnik podatkov kupcev ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo kupec naročil oz. s katerimi bo soglašal. Ponudnik se obvezuje, da bo zbrane podatke hranil in uporabljal le toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena in izključno za rabo namena ter izpolnjevanja želja kupcev, zaradi katerega so bili zbrani.

V primeru sodelovanja ponudnika z drugimi podjetji, ki za ponudnika opravljajo storitve (npr. dostava naročil, plačilne transakcije, gostovanje Spletne trgovine GL design ipd.), bo le-tem omogočen dostop le do osebnih podatkov, ki so neizbežno potrebni za nemoteno izvedbo njihove storitve. Ta podjetja so obvezana, da dostopa do podatkov ne bodo zlorabila in jih bodo uporabljala zgolj in izključno (le) za izvrševanje svojega dela.

Pravice intelektualne lastnine

Podjetje je na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (Ur. list RS, št. 16/2007, leni 48, 49, 51) in na podlagi Zakona o industrijski lastnini, v najširšem pomenu, nosilec materialnih avtorskih in industrijsko intelektualnih pravic na vseh avtorskih delih, ki so na kakršen koli način vključeni v spletno trgovino GL design. Vse pravice pridržane.

Z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah sta dovoljena uporaba oziroma reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, v primeru, da avtor upošteva obvezno navajanje vira in avtorstvo dela.

Kupec lahko informacije in gradiva, ki so prikazana v spletni trgovini GL design, naloži iz strežnika za domačo osebno rabo oziroma nekomercialne namene, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje ter tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv v spletni trgovini GL design, njihovo razmnoževanje, pošiljanje po pošti in razširjanje na kakršenkoli način brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika, je prepovedano.

Pri obisku in uporabi spletne trgovine GL design je odgovornost ponudnika za vse primere izključena.

Ponudnik in avtorji vsebin, objavljenih v Spletni trgovini GL design, od kupca pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava.

V nasprotnem primeru bo ponudnik ob odkritju zlorabe in kršenja zakonov, proti storilcu prisiljen ukrepati.

Pritožbe

V primeru pritožb se lahko kupec obrne na ponudnika preko elektronske pošte info@gldesign-dogs.com.

Po prejemu pritožbe bo ponudnik najkasneje v petih delovnih dneh obvestil kupca kako dolgo bo obravnaval pritožbo in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zavezuje, da si bo po najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pomoč

Ponudnik kupcem zagotavlja podporo in pomoč preko kontaktnega obrazca, elektronske pošte info@gldesign-dogs.com ali na telefonski številki +386 31 518 366 od ponedeljka do petka med 9:00 in 19:00.

Spremembe Splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe ali dopolnitve določil Splošnih pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega obvestila za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo ter internimi poslovnimi akti. Za datum spremembe se šteje objava na spletu.

Reševanje sporov

Ponudnik in kupec se obvezujeta ravnati kot dobra gospodarja. Njune izjave bodo tolmačene v dobri veri. Ponudnik in kupec bosta morebitne spore reševala sporazumno.

V nasprotnem primeru je za reševanje sporov pristojno sodišče v Celju.

Dostopnost in veljavnost Splošnih pogojev poslovanja

Ti Splošni pogoji poslovanja so javno objavljeni v Spletni trgovini GL design ter v prostorih kjer ponudnik posluje.

Splošni pogoji poslovanja vežejo ponudnika in kupca ob podaji pisnega naročila oziroma sklenitve pogodbe dalje.

Splošni pogoji poslovanja pričnejo veljati dne ob podpisu direktorja podjetja ter veljajo do njegove spremembe oziroma dopolnitve.

© GL design. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani GL design poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu GL design
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.